Zene / Extra

Rock Academy

Május 07. - Május 08.
website
A hollandiai Tilburg városában működő, 1999-ben alapított Rock Akadémia Európa első popzenei akadémiája. Az itt folyó nemzetközi színvonalú kurzusokon fiatal zenészek készülhetnek fel a professzionális popzenészi pályára. A négyéves képzésben előadóművészet, dalszerzés, produkciós és hangmérnöki tanulmányok, menedzsment és zenei oktatás szerepel. 2010-től kezdődően a Rock Akadémia vezető szerepet visz a holland popiparban, mint a könnyűzenei tehetséggondozás, tájékoztatás és kapcsolatépítés központja.

Az Akadémia képviseletében zenekarok (Double H, Marlon Penn, Kroons) lépnek fel, hogy ízelítőt adjanak a Tilburgben folyó minőségi oktatás eredményeiből.

Debrecenben működik Magyarország egyetlen egyesületi fenntartású zeneiskolája, a Rocksuli, ahol az érdeklődők - ma már több száz diák - magas szinten képzett tanároktól tanulhatják meg a rock- és popzene alapjait. A fesztiválon több zenekar is képviseli a modern szemléletű intézményt, a holland Akadémiával  a közelmúltban indult együttműködés első megnyilvánulásaként.