Hírek

2010. május 8.

A lengyel Teatr Bretoncaffe társulat Slam.In című mai előadásának helyszíne és időpontja is megváltozott.
Május 8-án 20.00-tól látható a Pécsi Ifjúsági Központban, Pécs, Nagy Lajos király útja 1.

2010. május 7.

Divadlo na Peróne The Frame c. előadása május 8-án 18:00 órakor kezdődik Pécs belvárosában, a Jókai téren.

2010. május 6.

Tájékoztatjuk az Europemania fesztivál látogatóit, hogy honlapunkon naprakész információkat olvashatnak az előadások pontos helyszínéről és időpontjától, melyek esetenként eltérhetnek a Pesti Est különszámában korábban közölt adatoktól.

2010. május 5.

A holland Solar Cinema egy mikrobuszba telepített, napelemmel működő mobil mozi és filmstúdió. A lelkes filmesek kisebb viszontagságok - a végtelen német autópályán való kényszerű veszteglés - után tegnap megérkeztek Budapestre, és bemutatót tartottak a Trafó melletti téren. Ma este 9 órakor ismét lesz vetítés, ugyanott, amelyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak. A busz holnap Pécsre indul, hogy immár a Europe Mania fesztivál területén kínáljon tartalmas szórakozást a látogatóknak. Részletek>


2010. május 5.

Május 7-én 19.15-től játszik a Chicks on Speed az Europe Mánia fezstiválon. Lakatos Márk stylist, aki kortárs színházi előadásoknak is tervez jelemezeket, valamint a velvet.hu oldalon ír blogot, a német banda legnagyobb magyar rajongója. Róluk kérdeztük, és meghívtuk Márkot a fesztiválra, hogy töltsön egy órát kedvenceivel. Részletek>


2010. május 5.

Május 5-én reggel 9.30-kor interjú hallható a Klub rádióban az Európa Mánia fesztiválról Artner Szilviával.


2010. május 5.

A finn xxx_group meglepő multimediális színházi akciói is láthatók lesznek az Európa Mánia fesztiválon május 7-én és 8-án. Aki utánanéz alaposabban a társulatnak a honlapunkon, ráadásul van kedve játszani, az nyerhet fesztiválbelépőt. A Merlin Színház linkjére kattintva minden, a játékkal kapcsolatos részlet kiderül.
Finn játék Európa Mánia jegyért, csak ma!


2010. május 3.

Már csak hármat kell aludni, és a Magyarországra szinte hazajáró Parov Stelar és zenekara koncertje megnyitja az Europe Mánia fesztivált. Budapesten tavaly is sokszor láthattuk a bécsi nu-jazz iskola mesterét, de idén is visszatér még hozzánk, július 1-én a Volt Fesztiválon lép fel Sopronban Billy Idollal együtt, július 14-én pedig a Veszprémi Utcazenei Fesztiválon táncoltatja meg a közönséget. Bemelegítésnek pedig itt az Europe Mania.


2010. május 3.

Az Europe Mánia magyar sztárfellépője, a pénteken, május 7-én látható Quimby zenekar pedig Londonba megy a fesztivál után. Májusban két koncertet is adnak ott. 23-án a HUB Club Aldgate-ben, 25-én pedig az Underworld Camdenben. Aki nem tudna Angliába utazni, az ki ne hagyja a pécsi koncertjüket.


2010. április 24.

Technikai okok miatt a Real Pelágio / Casio Tone előadás május 8-án 21:30-kor fog kezdődni.


2010. április 19.

Sajnálattal közöljük, hogy a kanadai You Say Party! We Say Die! egy tagja a hétvégén, Vancouverben tartott koncertjük során összeesett és meghalt, így a zenekar lemondta minden tervezett európai koncertjét.